På andra sidan förlåtelsen av Thordis Elva & Tom Stranger

Nummer: 8154
Titel: På andra sidan förlåtelsen
Originalets titel: South of forgiveness
Författare: Thordis Elva & Tom Stranger
Översättare: Örjan Sjögren
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-37-14878-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Från: Thomas Stranger

Om boken:
När Thordis Elva i mars 2013 sa hejdå till sin treårige son och sin partner var det med många motstridiga känslor inombords. Hon skulle flyga från Reykjavik till andra sidan jorden för att möta den man som våldtog henne när hon var sexton år.

Samtidigt gav sig Tom Stranger av från Sydney. Innerst inne undrade han om han förtjänade den här chansen att träffa Thordis. Är det möjligt att läka om man inte ens kan förlåta sig själv?

Resan var resultatet av en åtta år lång mejlväxling. Efter hundratals brev, fyllda med svåra frågor och ännu svårare svar, var det dags att mötas öga mot öga. De bestämde sig för att ses mittemellan sina hemländer, vilket råkade bli Kapstaden, en plats där antalet fall av sexuellt våld är bland de högsta i världen. Under veckan där kom deras liv att ändras för all framtid.

På andra sidan förlåtelsen är ett unikt samarbete mellan överlevare och förövare, en sann historia om att våga närma sig det man fruktar allra mest, om att söka försoning och därmed kunna leva vidare. Boken är skriven som ett bidrag till diskussionen om sexuellt våld, med hopp om att en dag kunna få ett slut på det.

Min åsikt:
Stark, gripande & viktig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar