Tisteltankar av Anette Eggert

Nummer: 8163
Titel: Tisteltankar
Författare: Anette Eggert
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7299-854-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Bröstvårta.

Om boken:
Det är sommarlov och Linn har just varit och mött sin mormor vid tåget, när mormor sjunker ihop bredvid henne på gatan. Linn blir helt paralyserad och kommer sig inte ens för att ringa ambulansen. Det gör däremot Tim, eller Badbollen som Linns kompisar kallar honom. Senare under kvällen dör mormor på sjukhuset och en liten del av Linn dör med henne.

När skolan ska börja igen har det varit vattenläcka och alla elever blir uppdelade i olika klasser på en annan skola i stan. Linn hamnar i en annan klass än Alice och Em, hennes bästa kompisar. Och det är svårt att hitta nya kompisar i klassen, som är uppdelad på ett sätt Linns gamla klass inte var. Inte blir det bättre av att Tim hamnar i samma klass som henne. Tim, vars vänskap innebär socialt självmord. Tim, som vet vad som hände i somras. Tim, som Linn på något sätt står i skuld till. Linn gör allt hon kan för att passa in, för att hamna med rätt personer. Vad det än innebär, vem hon än sårar, vem hon än ljuger för. Men det skaver i henne. Hela hon är full av tisteltankar.

Min åsikt:
Gripande, fin & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Tisteltankar av Anette Eggert“

  1. […] Tisteltankar får betyg 4 av 5 från Jennies boklista! Tack! Läs inlägget här. […]

Lämna ett svar