Ditt liv och mitt av Majgull Axelsson

Nummer: 8248
Titel: Ditt liv och mitt
Författare: Majgull Axelsson
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7337-847-5
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Det är naturligtvis dumt att gå av tåget i Lund, det inser jag i samma stund som jag gör det.

Om boken:
Märit kliver av tåget i Lund utan att själv förstå varför. Det är över femtio år hon senast var här och hon har inte längtat tillbaka en sekund. Hit kom hon som lovande läkarstuderande på 60-talet, en tid då folkhemmet växte och blomstrade. Men på Norra kyrkogården vittnar en massgrav om en annan verklighet. Här hamnade patienterna från Vipeholm, den stora anstalten för så kallade sinnesslöa strax utanför Lund. Det var där hennes bror gick under. Han som kallades Tok-Lars, Vidundret eller Haltelyttelasse. Vad var det som hände för alla dessa år sedan? Och vem bär egentligen skulden?

Min åsikt:
Fantastisk, omskakande & välskriven!

Vald till månadens bok i juni 2017.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Ditt liv och mitt av Majgull Axelsson“

  1. Inger Jansson skriver:

    Åh, den måste jag läsa. Ser att du gett den högsta beyg, verkar lovande 🙂

Lämna ett svar