En berusad björn i Bergslagen av Petteri Nuottimäki

Nummer: 8250
Titel: En berusad björn i Bergslagen
Författare: Petteri Nuottimäki
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-501-1943-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Hösten hade placerat sin breda häck över landskapet, med tydlig avsikt att bli kvar där tills den ännu kyligare och ogästvänligare kusinen vinter löste av den.

Om boken:
Den lilla orten står på ruinens brant. Allt går dåligt. Man funderar på att lägga ner kommunen. Men så filmas en varelse i skogen och klippet blir viralt. Vad är det för något? En full björn? En alien? En – Tja, spelar det någon roll, så länge turisterna kommer? tänker kommunalrådet Per Danielsson. För plötsligt går allt bra. Den fulla björnen är det bästa som har hänt. Någonsin. Men om han trodde att kommunen hade problem tidigare, så är det inget mot vad som hotar när Per får reda på vad det i själva verket är som rör sig i skogen. Han kämpar med att styra upp situationen, men det är rena katastrofen. Efter det blir allt värre. Och sedan blir det lite värre igen…

Min åsikt:
Underhållande, charmig & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar