Innan ankorna drunknar av Ivana Vukadinovic

Nummer: 8165
Titel: Innan ankorna drunknar
Författare: Ivana Vukadinovic
Förlag: Whip media
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88265-63-0
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Whip media!

Bokens första mening:
För bara en timme sen höll du om mig på Arlanda.

Om boken:
En råhet som jag bara har sett glimtar av tidigare sveper över dig som rinnande stål, tar över hela din person. Vi delar inga drömmar längre, sover långt ifrån varandra. Hela tillvaron är som att andas genom ett sugrör.

18-åriga Zandra vill göra misstag med flit. Så att hon har något att skriva dikter om sen. När hon på planet till New York träffar Oliver verkar han först vara det perfekta misstaget att göra. Men allt blir fel.

Zandra får svårt att koncentrera sig på annat än att få pojkvännen Johannes att förlåta henne och på sina feta lår. Kläderna blir snabbt för stora, huden känns genomskinlig och nyckelbenen vassa. I övrigt läser hon Pro-Ana-bloggen Happyandskinny och suger i sig thinspiration. Men trots att vågens siffror klättrar nedåt känner sig hon sig tjock i själen.

Under sommaren praktiserar Zandra som fotograf på en tidningsredaktion i en mindre ort utanför Linköping. Där träffar hon småbarnsmamman Tanja som bara tänker på politik, sin exman Julian och att få många lajks på Facebook.

Johannes spelar mest datorspel och äter nudlar. Och i bakgrunden lurar Oliver…

Min åsikt:
En gripande, vacker & imponerande debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Innan ankorna drunknar av Ivana Vukadinovic“

  1. […] Jennies Boklista » […]

Lämna ett svar