Den som går på tigerstigar av Helena Thorfinn

Nummer: 8285
Titel: Den som går på tigerstigar
Författare: Helena Thorfinn
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-1-307516-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
En fluga hade fastnat mellan gardinen och fönstret och verkade inte hitta ut.

Om boken:Det har blivit dags för Sofia och Janne att återvända till Dhaka efter semestern i Sverige. Ett terrorattentat har under sommaren inträffat på ett av de ställen familjen brukar besöka och de kommer tillbaka till en förändrad och chockad stad.

Sofia hoppas ändå att hennes arbete för jämställdhet och mänskliga rättigheter ska få fart, och lämnar lättad barnen och vardagen till en allt mer uttråkad Janne. Inte förrän hon blir fast med en amerikansk kollega, Collin, i det tigertäta träsket Sunderbans inser hon att är i fara både politiskt och privat.

Mina har flyttat hem till byn och fått en baby, och i hennes rum på Janne och Sofias garagetak flyttar dansarna Dipita och Pinky in. Deras nattliga uppdrag på den närliggande militärförläggningen undgår helt svenskarna. När en container med tortyrutrustning dyker upp på fel plats är det dock Pinky som vet vilka val Sofia måste göra.

Den som går på tigerstigar är en uppföljare till Innan floden tar oss.

Min åsikt:
Gripande, spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Föregående

Justin Case av Meg Rosoff

Nästa

Holding Up the Universe av Jennifer Niven

1 kommentar

  1. Har inte läst Innan floden tar oss ännu. Men den finns i bokhyllan.

Kommentera

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén