Nummer: 8284
Titel: Justin Case
Originalets titel: Just in Case
Författare: Meg Rosoff
Översättare: Helena Ridelberg
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2006/2016
ISBN: 978-91-7337-819-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Utsikten är fin här uppe.

Om boken:
Vad skulle du göra om ett olycksbådande Öde förföljde dig var du än gick?

Femtonårige David Case har aldrig reflekterat särskilt över sitt vanliga liv innan han en ödesdiger dag plötsligt står öga mot öga med döden. Plötsligt ser han katastrofer, olyckor och undergång överallt. Ödet följer honom med sin svarta blick och verkar vara ute efter honom och hans närmaste.

Så han byter namn. Han blir Justin Case. Han slutar skolan, lämnar sin familj och blir förälskad i den förföriska Agnes Bee. Allt för att Ödet inte ska känna igen honom. Med sin imaginära greyhound i släptåg kämpar Justin Case för att upprätthålla sin nya identitet och gör allt för att överleva i en värld där Ödet väntar på honom runt varje hörn.

Min åsikt:
Gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone