Fingal Olsson och hans sällsamma katt av Cathy Catarina Söderqvist

Nummer: 8280
Titel: Fingal Olsson och hans sällsamma katt
Författare: Cathy Catarina Söderqvist
Förlag: Whip media
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88265-70-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det borde vara fastställt en bestämd dag som man avlider på, funderade Fingal när han var på väg mot toaletten en morgon klockan 07:31.

Om boken:
Fingal Olsson är sjuttiofem år, men känner sig som nittiofem. Han lever stillsamt tillsammans med sin katt Harald och citerar ofta Tage Danielsson för att trösta sig själv. En dag avlider hans granne och nära vän. Efter det blir ingenting sig likt. Den första skälvande förändringsdagen infinner sig när Bella Bellanoy ska flytta in och ta över grannens lägenhet. Fingal undrar vad han ska kunna ha för utbyte av en sådan ung granne.

Han försöker skrämma iväg henne genom att berätta en hiskelig historia, men det går inte som han tänkt. När han får syn på Bella är det som om hans hjärta stannar och tiden vrids tillbaka till en händelse i hans liv som han förträngt.

Trots åldersskillnaden mellan Fingal och Bella, uppstår en varm vänskap som de båda lever upp av. Undantryckta slumrande minnen vaknar till liv hos Fingal och deras vänskap vävs samman till band som ingen av dem kunnat förutse.

Min åsikt:
Underhållande, gripande & härlig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Fingal Olsson och hans sällsamma katt av Cathy Catarina Söderqvist“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Fingal Olsson och hans sällsamma katt (del […]

  2. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Fingal Olsson och hans sällsamma katt (1) & Fingal Olsson – Harald och kärleken […]

Lämna ett svar