Ryttaren av Olséni & Hansen

Nummer: 8217
Titel: Ryttaren
Författare: Olséni & Hansen
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7679-051-9
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Massolit!

Bokens första mening:
De hissade nationsflaggorna vajade i den svaga brisen och vädrets makter visade sig från sin allra bästa sida.

Om boken:
Det har dragit ihop sig till Falsterbo Horse Show, årets största höjdpunkt inom svensk ridsport och en av de mest prestigefulla hopptävlingarna i världen. Nationsflaggorna vajar i sommarbrisen, solen står högt på himlen och läktarna är fullsatta. Det luktar succé lång väg. Kommunen har, till borgmästarens oförställda glädje, två ryttare i toppklass som konkurrerar om den sista OS-platsen i hopplandslaget.

Förhandsfavoriten Leopold Gyllenstierna rider in och tar emot folkets jubel, men redan efter tredje hindret faller han död ner. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser kastar sig med blandad entusiasm in i mordutredningen. När det kort därpå inträffar ytterligare ett mord känns sommarsemestern plötsligt väldigt avlägsen.

Samtidigt som kraven på poliserna ökar förpestas Egons tillvaro av att hans närmsta granne och antagonist, Elisabeth, bjudit hem sin ungdomskärlek François från Paris. Ordningen på Kärleksstigen är rubbad och Egon avskyr instinktivt den franske sprätten och känner sig mer ensam än någonsin.

Ryttaren är den tredje och fristående delen i den varma kriminalkomediserien Mord i Falsterbo.

Del 1 Badhytten.
Del 2 Fågelskådaren.

Min åsikt:
Rolig, charmig & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar