Nummer: 8287
Titel: Gingarderoben
Originalets titel: The Gin Closet
Författare: Leslie Jamison
Översättare: Sofia Nordin Fischer
Förlag: Weyler
Utgivningsår: 2010/2017
ISBN: 978-91-7681-062-0
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
I julas hittade jag mormor Lucy liggande på linoleumgolvet.

Om boken:
När hennes mormor närmar sig slutet kommer dotterdottern Stella och sköter om henne. För att hon är snäll, men också därför att hon inte vet vad hon ska göra av sitt liv. Hon får då veta att hon har en okänd moster, utslängd från hemmet och förkastad av alla. Stella söker upp sin moster Tilly som lever i en trailerpark och som är på god väg att supa ihjäl sig. Stella tror kanske att hon kan rädda henne, känner igen sig, eller åtminstone förstå vad det var som hände trettio år tidigare.

Min åsikt:
Lysande, gripande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone