Bitterfittan 2 av Maria Sveland

Nummer: 8353
Titel: Bitterfittan 2
Författare: Maria Sveland
Förlag: Leopard
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7343-642-7
Betyg: 2 av 5

Bokens första mening:
Jag hörde honom från badrummet, han tappade något som studsade mot kaklet.

Om boken:
Tio år har gått sedan Sara lämnade man och barn för en veckas tankepaus på tönt-Teneriffa. Familjehelvetet hade dränerat henne på energi, hon var bitter och trött. I solstolen på det fula charterhotellet läste hon Erica Jongs klassiker Rädd att flyga och insåg att det hon längtade efter mest var att få sova och vara ifred inte något vilt, knapplöst knull.

När vi nu möter Sara har hon äntligen skiljt sig från sin man. Men att börja om livet som ensamstående är betydligt mer komplicerat än vad hon kunnat ana. Kärnfamiljsnormen är stark, och att leva ut sin lust väcker provokation och ilska hos omgivningen. Sara slits mellan påtvingande skamkänslor och stolthet över sitt beslut.

Bitterfittan 2 är en fortsättning på Bitterfittan.

Min åsikt:
Gripande & intressant men ostabil!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar