Det förlovade landet av Mari Jungstedt

Nummer: 8332
Titel: Det förlovade landet
Författare: Mari Jungstedt
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-0-015411-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Hade Juan Rivera haft en aning om vilka förödande konsekvenser hans tilltag skulle få hade han vänt bilen och kört hem och ägnat denna solvarma söndag åt att gå ner till stranden med frun och barnen istället.

Om boken:
Efter ett fylleslag vaknar Bengt Andersson upp i semesterparadiset på Gran Canaria. I deras bungalow ligger hans hustru brutalt ihjälslagen. Själv minns han ingenting från gårdagskvällen – är det han som är den skyldige? Polisen griper honom och lösningen på mordet verkar till en början enkel.

Samtidigt inträffar en serie attentat mot olika turistanläggningar. Journalisten Sara Moberg och den norske före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går ända tillbaka till femtiotalet då de första svenska charterresenärerna landsteg på Gran Canaria. När en svensk turistguide mördas i en kyrka tar fallet en ny dramatisk vändning.

Samtidigt som utredningen pågår brottas Sara med funderingar inför sin stundande 50-årsdag. Vad hände med drömmarna? Vart tog livet vägen? Ska man nöja sig med det man har?

Det förlovade landet är andra boken i Gran Canaria-serien.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar