Till min allra bästa vän av Maria Hamberg

Nummer: 8333
Titel: Till min allra bästa vän
Författare: Maria Hamberg
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7037-951-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Mamma torkade smöret från fingrarna mot förklädeshörnet, kisade genom solljuset bort mot Kristina på soffan och sa: Nå!

Om boken:
1972 flyttar Kristina från bondgården i Ångermanland till London för att jobba som au pair i en fin familj. Kontrasten till livet hemma blir påtaglig, och från att ha varit vem som helst blir det tydligt för Kristina att hon tillhör den tjänande klassen.

Familjen i våningen under har också en barnflicka, Anabell, en walesisk gruvarbetardotter med ambitionen att ”bli något”. De unga kvinnorna blir snart vänner och under året hjälper och stöttar de båda varandra genom några nästan omöjliga situationer. Det flätar ihop dem och lägger grunden för en vänskap som ska vara livet ut, trots att de kommer att leva helt olika liv, i olika länder och med helt olika ekonomiska förutsättningar.

Min åsikt:
Gripande, stark & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar