Du sjöng mig hem av Ulla-Maria Andersson

Nummer: 8368
Titel: Du sjöng mig hem
Författare: Ulla-Maria Andersson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-1-307476-4
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Nu är han död.

Om boken:
Katta sjunker allt djupare i sitt missbruk. Till sist är hon beredd att offra allt för en sil eller en fylla. Till och med dottern Maria. Den röra som hon lever i är inte bra för ett barn, det inser hon själv, och Maria placeras i fosterhem. Kattas misär djupnar ytterligare då förhållandet med Larry återupptas. Han har skilt sig och passionen mellan dem är förförisk, men deras gemensamma drogberoende gör relationen destruktiv. Och våldsam.

Katta väljer gång på gång drogerna och Larry framför Maria. Men till sist kommer vändpunkten då hon lyckas bryta de destruktiva mönstren och ta kommandot över sitt liv. Och med det följer modet att bestämma sig för att ta ansvar för att vara mamma till Maria.

Men hur ska hon kunna berätta? Och hur ska Maria kunna förlåta? Och framför allt hur ska man som mamma kunna förlåta sig själv?

Min åsikt:
Stark, lysande & vackert skriven!

Vald till månadens bok i juli 2017.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar