Kristin Lavransdotter 2 Husfrun av Sigrid Undset

Nummer: 8390
Titel: Kristin Lavransdotter 2 Husfrun
Originalets titel: Kristin Lavransdatter. Husfrue
Författare: Sigrid Undset
Översättare: Gun-Britt Sundström
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1921/2016
ISBN: 978-91-1-307230-2
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Kvällen före Simonsmäss lade Bård Peterssons skepp till vid älvmynningen vid Birgsi.

Om boken:
”Nu kom det ett lättsinne över henne som hon aldrig förr hade känt. Hon blev själv livligare och mindre tyst när hon var ute bland folk – hon kände att hon var mycket vacker nu, och hon var helt frisk och sund för första gången sedan hon blev gift.”

Kristin Lavransdotter är Sigrid Undsets stora historiska romantrilogi som utspelas i Gudbrandsdalen på 1300-talet. I den andra delen, Husfrun (1921), anländer de nygifta Kristin och Erlend till Husaby, där hon snart får ta ansvar för hans släktgård och deras barn. Hon älskar ännu sin make, även om hon ofta tvingas stå ut med hans hetsiga temperament och ständiga rastlöshet. I samlivet blir deras olikheter allt tydligare: Erlend har sin blick fäst på jordelivets belöningar medan Kristin blir alltmer upptagen av att försona sina synder och närma sig Gud.

Min åsikt:
Bra & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, AdlibrisCdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar