Älska Vingåker av Mia Ajvide

Nummer: 8392
Titel: Älska Vingåker
Författare: Mia Ajvide
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-0-016877-3
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Nog visste vi vad som hände.

Om boken:
Det är 70-tal och kommunchefen Olle är Vingåkers starke man, omtyckt och respekterad. När en flicka hittas övergiven på ortens bibliotek hamnar hon hos Olle samtidigt som han försöker genomdriva sitt radikala projekt att styra kommunen efter kärlekens princip. Flickan har en säregen förmåga att påverka människors känslor som Olle utnyttjar. I samma veva blir Olles vän Petrus utskriven från Vadstena mentalsjukhus. Han vet av egen erfarenhet att den sortens förmågor bör hållas i det fördolda och när han strålar samman med Olle och flickan förändras både de själva och Vingåker.

Min åsikt:
Charmig, gripande & fantastisk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar