Nummer: 8398
Titel: Flytten till Cornwall
Originalets titel: The Cornish House
Författare: Liz Fenwick
Översättare: Örjan Sjögren
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2012/2017
ISBN: 978-91-1-307097-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Klockan var nästan elva och Maddie hade suttit bakom ratten i mer än åtta timmar.

Om boken:
38-åriga konstnären Maddie Hollis blir änka samtidigt som hon ärver ett hus i Cornwall efter en kvinna hon inte känner. I alla fall tror Maddie inte det. Hon beslutar sig för att ta vara på arvet och bryter upp från London i förhoppning om att flytten till Cornwall ska ge henne och hennes tonåriga styvdotter Hannah en ny start i livet.

Trevenen, som huset heter, är en otrolig vacker men förfallen byggnad med urgamla anor som är i stort behov av renovering. Problemet är bara att Maddie inte har några pengar, eftersom hon inte kunnat måla under lång tid då hon vårdat sin man i hemmet. Medan Hannah bara gör livet surt för dem båda och drömmer om att få flytta tillbaka till London så fort som möjligt, börjar Maddie intressera sig för Trevenen. Hon hittar foton och ett gammalt släktträd och hon upptäcker generationer av tidigare husägare, kvinnor som hon känner sig besläktad med.

Har husets tidigare ägarinna, Daphne Peventon någon anknytning till Maddies eget liv?

Min åsikt:
Charmig & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone