Vonne och Marie av Christel Sundqvist

Nummer: 8448
Titel: Vonne och Marie
Författare: Christel Sundqvist
Förlag: Schildts & Söderströms
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-951-52-4005-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Tonerna söker sig ut i rummet.

Om boken:
Marie är lyckligt gift, har tre barn och en doktorsavhandling på slutrakan. Hon försöker vara mamma och hustru, sova på nätterna och sköta sin kondition enligt devisen allt löser sig om man tar en löprunda. Ändå oroar hon sig: Blir disputationen ett fiasko, hur mår Ronja som låser in sig med sin cyberflickvän och sina youtube-klipp, äter Tindra för litet och får minstingen Leo tillräcklig uppmärksamhet?
I släkten finns mycket sorg, depression och missbruk. Som barn hällde Marie ut innehållet ur minkpappans otaliga spritflaskor. Kan problem vara ärftliga, stämmer det som psykologen säger: Barn tar över sina föräldrars sorg. Du bär din pappas och mammas sorg. Ronja bär din.
Tillsammans med Vonne minns Marie deras gemensamma ungdom men också barndomen bland stinkande minkhus och saker man inte vågade prata om.

Min åsikt:
Stark & gripande med vackert språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar