De sista indianerna av Marie-Hélène Lafon

Nummer: 8449
Titel: De sista indianerna
Originalets titel: Les derniers indiens
Författare: Marie-Hélène Lafon
Översättare: Anna Säflund-Orstadius
Förlag: Elisabeth Grate
Utgivningsår: 2008/2017
ISBN: 978-91-86497-55-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Skåpen är fulla.

Om boken:
Syskonen Marie och Jean är båda ogifta och barnlösa. Efter föräldrarnas död bor de ensamma kvar i familjegården på den franska landsbygden. Lantbruket är nedlagt, livet stillastående. Hos grannarna på andra sidan vägen däremot kryllar det av lekande barn, av kvinnor i färgglada kläder. Stillatigande registrerar syskonen från sin utpost varje rörelse hos dessa lantbrukare, de verkligt levande, som arrenderar deras mark. Snart kommer syskonen vara borta utan att lämna några spår efter sig. Instängda i sitt revir är de »de sista indianerna».

Min åsikt:
Gripande & stark med fint språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar