Kvinnan som matade hundarna av Kristien Hemmerechts

Nummer: 8450
Titel: Kvinnan som matade hundarna
Originalets titel: De vrouw die de honden te ten gaf
Författare: Kristien Hemmerechts
Översättare: Olov Hyllienmark
Förlag: Rámus.
Utgivningsår: 2014/2016
ISBN: 978-91-86703-48-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Belgiens mest hatade kvinna.

Om boken:
Odette är Belgiens mest hatade kvinna. Som hustru och medbrottsling till pedofilen och mördaren M. tillbringar hon sina dagar i en fängelsecell. Hon försökte aldrig att stoppa honom och gjorde allt som han sa till henne att göra. Vad händer i sinnet, i tankarna hos en kvinna som, allmänt sedd som ondskan själv, utöver alla andra brott låtit två småflickor inlåsta i parets källare svälta ihjäl medan hennes man satt häktad och hon själv matade parets hundar.

I Kvinnan som matade hundarna försöker Kristien Hemmerechts att ge en ny tolkning av händelserna kring Marc Dutroux och hans fru Michelle Martin, Belgiens främsta folkfiender vars brott fortfarande är ett nationellt trauma.

Min åsikt:
Omskakande, stark & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar