Nummer: 8477
Titel: Ljuset bakom ögonen
Originalets titel: Lopotti
Författare: Tommi Kinnunen
Översättare: Ann-Christine Relander
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-1-307505-1
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Visst känner vi varandra trots att du är därinne och jag här utanför din mammas mage.

Om boken:
Helena är bara nio år när hon skickas iväg till en skola för blinda i femtiotalets Helsingfors. Gradvis tar hon till sig den stora stadens ljud och dofter och lär sig att beräkna avstånd utifrån antalet steg.

Fyrtio år senare flyttar Helenas brorson Tuomas söderut för att studera. Tuomas vill leva upp till familjens krav och förväntningar. Han drömmer om en egen familj. Men han har också en hemlighet. I staden lär han känna sin faster på nytt. Hur är det att livet igenom känna ett utanförskap? Går det att en dag bli accepterad för den man är? Tommi Kinnunen skriver inkännande om ensamhet och om att hitta sin egen väg, om en önskan att bli pappa och om konsten att vara mamma.

Ljuset bakom ögonen är en fristående fortsättning på Där vägarna möts.

Min åsikt:
Gripande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone