På flodens botten av Jamaica Kincaid

Nummer: 8486
Titel: På flodens botten
Originalets titel: At the Bottom of the River
Författare: Jamaica Kincaid
Översättare: Madeleine Reinholdsson
Förlag: Tranan
Utgivningsår: 1978/1979/1981/1982/1983/2017
ISBN: 978-91-88253-14-9
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Tvätta vittvätten på måndan och lägg den på stenhögen; tvätta de kulörta på tisdan och häng dem på tork på klädstrecket; gå inte barhuvad i den varma solen; låt pumpan fritera i het, söt olja; lägg dina underkläder i blöt med detsamma du klätt av dig; när du köper bomullstyg för att sy dig en vacker blus, se till att det inte finns appretur i det, för då kommer blusen att förlora passformen efter en tvätt; (meningen fortsätter)

Om boken:
”Och så steg jag ned i vattnet. Vattnet saknade färg, saknade allt det jag tidigare hade erfarenhet av. Det var alldeles lugnt, utan några strömmar. Det var lika varmt som strömmande blod och jag rörde mig genom det som om jag aldrig hade gjort något annat; som om det vore helt naturligt för mig.”

På flodens botten innehåller tio noveller.

Min åsikt:
Fantastiska, starka & vackert skrivna!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Föregående

Dolt i mörker av Elly Griffiths

Nästa

Det finns alltid förlåtelse av Anne B. Ragde

Kommentera

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén