Och vad har det med mig att göra? av Sacha Batthyany

Nummer: 8611
Titel: Och vad har det med mig att göra?
Originalets titel: Und was hat das mit mir zu tun?
Författare: Sacha Batthyany
Översättare: Jesper Festin
Förlag: Weyler
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-7681-021-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Agnes kom ut från sitt sovrum.

Om boken:
Det var tant Margit som satte igång min resa bakåt i historien, tack vare henne tog jag itu med min bakgrund för första gången i mitt liv. Det var en massaker på 180 judar som gjorde att jag närmade mig min släkt.

En kollega berättar för Sacha Batthyany att en äldre släkting till honom deltog i ett fasansfullt brott i andra världskrigets slutskede. När Sacha börjar nysta i händelsen öppnar sig ett schakt i släkten, fyllt av krig, judehat och förföljelse. Hans sökande för honom till efterkrigstidens Ungern, till Gulag i Sibirien, till dagens Schweiz. Och han inser att historien tynger honom som ett ok, inget i hans liv tycks väga lika mycket.

Min åsikt:
Stark, gripande & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar