X: Den sista platsen av John Ajvide Lindqvist

Nummer: 8589
Titel: X: Den sista platsen
Författare: John Ajvide Lindqvist
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7037-942-0
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Ordfront förlag!

Bokens första mening:
Under hösten 2016 drog en självmordsvåg genom Stockholms undre värld.

Om boken:
En gång var kriminaljournalisten Tommy T hela Sveriges älskling, men på senare år har hans stjärna dalat. Undersökningen av självmorden ska bli hans upprättelse. Tillsammans med sin hund Hagge nosar han sig djupare in i mysteriet kring den undflyende gestalten »X« som tycks ligga bakom allting. Spåren leder till ett enormt parti kokain samt till ett oändligt fält med kortklippt gräs och en himmel utan sol.

Samtidigt dras Tommys systerson Linus allt djupare in i X verksamhet. Han är 17 år och bor i det megalomaniska höghusbygget Gårdsstugan. Allt sedan han som 13-åring började sälja sin egen ADHD-medicin har han drömt om att få deala i de högre divisionerna. När han slutligen får chansen visar sig verksamheten vara både farligare och underligare än vad han kunnat föreställa sig.

X: Den sista platsen är en övernaturlig kriminalroman där småbrottslighet korsar det utomvärldsliga. Det finns en större plan bakom det som inträffar och mycket pekar mot Brunkebergstunneln. Krafter bortom människans kontroll sipprar in i förorterna och förändrar Stockholm.

X: Den sista platsen är den avslutande delen i trilogin Platserna som inleddes med Himmelstrand och Rörelsen.

Min åsikt:
Spännande, fantastisk & läskig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar