Hjärtlös av Marissa Meyer

Nummer: 9011
Titel: Hjärtlös
Originalets titel: Heartless
Författare: Marissa Meyer
Översättare: Torun Lidfeldt Bager
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-7701-589-5
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Tre läckra citronpajer glänste upp mot Catherine.

Om boken:
Långt innan hon blev Underlandets stora skräck var Hjärter dam bara en flicka som längtade efter kärlek.
Catherine är en av de mest eftertraktade flickorna i hela Underlandet, och dessutom den fortfarande ogifte Hjärter kungs särskilda favorit. Men Catherine är inte intresserad. Hon drömmer om att öppna ett konditori som ska förse hela riket med ljuvliga bakverk. Men för Catherines mamma är något sådant helt otänkbart för någon som ska bli landets nästa drottning.
När Cath går på en bal – där planen är att kungen ska fria till henne – lär hon känna Jest, den stilige och mystiske hovnarren. Trots alla risker inleder hon och Jest ett intensivt, hemligt förhållande. Men i ett rike som bubblar av magi, dårskap och monster har ödet gjort upp helt andra planer för henne…

Min åsikt:
Fängslande & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera