Kalejdoskop av Pernilla Jourde

Nummer: 8644
Titel: Kalejdoskop
Författare: Pernilla Jourde
Förlag: Type & Tell
Utgivningsår: 2016
ISBN: 978-91-7739-017-6
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar Pernilla Jourde!

Bokens första mening:
Kroppen börjar domna.

Om boken:
”Även med slutna ögon kunde jag se den cirkelformade staden, gatornas geometri innanför ringvägen, floden i mitten, den högra stranden i norr, den vänstra i söder, kanalerna och parkerna, monumenten. Jag brukade tänka på Paris när jag stod i teckningssalen. Platser och kvarter jag tyckte om rullades fram som skärvor i ett kalejdoskop.”

Novellsamlingen Kalejdoskop speglar vänskap och kärlek i Paris tjugo arrondissement. Huvudpersonen Paulina träffar människor med olika bakgrund – Australiensaren, Togolesen, Marockanen, Ryssen, Kambodjanen med flera – och lär sig smälta in i olika kretsar. Hon upplever ensamhet, tvåsamhet och trianglar, förälskelser och förvillelser.

Min åsikt:
Starka, fängslande & vackert skrivna!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar