Nio dagar till Uksáhkká av Nicklas von Matérn

Nummer: 8655
Titel: Nio dagar till Uksáhkká
Författare: Nicklas von Matérn
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-87523-72-4
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Nicklas von Matérn!

Bokens första mening:
Den långa gängliga mannen hade utropat ett flertal gånger att han skulle skjuta om de inte stannade så vid det laget hade Tyra visualiserat pistolkulans framfart åtskilliga gånger, hur den rev fram genom nattens syremolekyler och trängde in i hennes hud, ben, brosk, vätskor och vidare in i ett organ, kanske hjärtat eller hjärnan.

Om boken:
Tre ungdomar; Tyra, Simone och Richard, börjar samla in pengar till ändamål som ligger dem varmt om hjärtat. Men sinom tid övergår deras goda intentioner till våld, rån och sedermera till mord och terrorism. Det visar sig att en i gruppen har en dold agenda.
Parallellt med den historien utspelar sig Sandras stillsamma liv, en småbarnsmamma och entomolog vid Naturhistoriska museet i Göteborg. Snart dras hon dock in i en härva som bara växer. En arbetskollega försvinner spårlöst och en flicka börja besöka henne på museet. Vem är flickan och varför är hon så inspirerad av Sandra?
Den tankspridde och konstintresserade poliskommissarien, Axel Harryson, sugs in i en historia där gärningsmännens motiv är mångskiftande och där kunskapen om samisk mytologi verkar få en alltmer betydande roll för att försöka lösa mordfallen. Och förhindra förövarnas sista plan.

Min åsikt:
Spännande, mörk & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar