Nummer: 8796
Titel: De döda små
Originalets titel: Little Deaths
Författare: Emma Flint
Översättare: Fredrika Spindler
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7461-929-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Under de sällsynta nätter då hon sover är hon återigen kvinnan som hon en gång var.

Om boken:
Det är sommaren 1965, en värmebölja vilar över New York och stadsdelen Queens. En tidig julimorgon vaknar Ruth Malone och upptäcker att hennes två barn är borta. Ett sovrumsfönster står på vid gavel. Efter ett desperat sökande hittas de mördade.
Grannarnas fördomsfulla skvaller om Ruths välsminkade ansikte och utmanande kläder, tillsammans med de tomma spritflaskorna som ligger och skräpar i hennes lägenhet gör att polisen snabbt drar sina slutsatser.
En ung och oerfaren kvällstidningsreporter skickas ut för att skriva om fallet. Han är till en början inne på samma spår som polisen men ju längre tid han följer Ruth, desto mer börjar han tro att det finns en annan sida hos kvinnan som åklagare, polis och press utmålat som en promiskuös femme fatale.
Mördade Ruth Malone sina barn, eller är hon bara ett offer för tillfälligheter? Vilar något långt mer ondskefullt under ytan?

Min åsikt:
Mörk, fängslande & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone