Moscow Baby av Håkan Lindgren

Nummer: 8718
Titel: Moscow Baby
Författare: Håkan Lindgren
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7697-046-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Hoi förlag!

Bokens första mening:
Han bad en bön till en gud han aldrig trott på och avlossade det metaforiska skottet innan han hann ångra sig: Hej Jacob.

Om boken:
Pariskillarna Jacob och Victor vill skaffa barn. Vägen för dem till en surrogatmamma i Moskva och ett land där homofobin ligger som en mörk dimma över deras redan svåra val. Det blir inte enklare av att deras tillvägagångssätt kan leda till både böter och fängelse hemma i Frankrike.

Vi får följa svenske Jacobs och franske Victors både känslosamma och strapatsfyllda färd till Moskva, men det blir också en inre resa. Gör de rätt? Vad händer om och när de kommer tillbaka till Paris? Håller kärleken mellan dem? Är barnet ett bevis på deras starka band eller är drivkraften en annan? Omgivningens reaktioner och inblandning rör upp starka känslor och skapar konflikter från oväntat håll.

Moscow Baby är en fristående uppföljare till Att raka en zebra.

Min åsikt:
Stark, gripande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar