Swing time av Zadie Smith

Nummer: 10112
Titel: Swing time
Originalets titel: Swing Time
Författare: Zadie Smith
Översättare: Niclas Nilsson
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-0-016927-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det var första dagen av min förödmjukelse.

Om boken:Två flickor växer upp i norra London, de drömmer om att bli dansare, men bara en av dem – Tracey – har talangen för det. Den andra flickan har idéer; om rytm, om svarta kroppar och svart musik, om vad som utgör en stam, om vad frihet egentligen är.
Barndomsvännerna har en nära men komplicerad relation som får ett abrupt slut när de närmar sig vuxenlivet. När den ena blir assistent till en världsberömd artist och involveras i ett välgörenhetsprojekt i Afrika tvingas hon ifrågasätta sitt liv och sina minnen. Vad blev det av hennes barndomskamrat, vad blev det av deras vänskap?

Min åsikt:
Gripande, fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar