Mafioso av Ray Celestin

Nummer: 8903
Titel: Mafioso
Originalets titel: Dead Man’s Blues
Författare: Ray Celestin
Översättare: Hanna Williamsson
Förlag: Southside stories
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-88153-61-6
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Panama Limited hade redan börjat rulla när Louis Armstrong kom springande nerför perrongen med pappresväskan i ena handen och kornettfodralet och biljetterna i den andra.

Om boken:
Chicago 1928. I den stekande högsommarhettan inleds tre utredningar. Michael Talbot och Ida Davies anlitas för att leta rätt på en försvunnen arvtagerska, men trots att hon är känd över hela stan visar det sig vara svårare än väntat att komma henne på spåren. Pressfotografen Jacob Russo kan inte skaka av sig bilden av en död man efter att ha fotograferat en avskyvärd mordplats, och bestämmer sig för att på egen hand finna mördaren. Samtidigt blir en grupp av stadens ledare förgiftade på hotellet Ritz, och självaste Al Capone skickar en av sina underhuggare för att ta reda på mer. Ju närmare de tre utredningarna kommer sina respektive lösningar, desto oftare korsas deras vägar och livet hotas för alla inblandade. Frågan är om någon av dem kommer att finna svaren de söker i stadens myller av jazzbarer och korruption?

Mafioso är den fristående uppföljaren till Yxmannen.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar