Marias taverna av Jasim Mohamed & Jan Henrik Swahn

Nummer: 9013
Titel: Marias taverna
Författare: Jasim Mohamed & Jan Henrik Swahn
Förlag: Atlas
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7389-556-9
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Nere vid stranden utanför Samos stad ligger Marias taverna.

Om boken:
Nere vid stranden på den grekiska ön Samos ligger Marias taverna. Hösten 2015 blir den enkla krogen ett nav i hjälparbetet, när stora mängder flyktingar tar sig i land efter att ha färdats över Medelhavet.

Författarna Jasim Mohamed och Jan Henrik Swahn har sedan länge varit sommargäster på ön. De dras med i volontärarbetet, brer baguetter, tolkar mellan flyktingarna och de grekiska myndigheterna och samlar in pengar genom ett Facebook-upprop.

Deras berättelse är en drabbande vittnesskildring direkt från frontlinjen för det som kommit att kallas »Europas flyktingkris«. Mohamed och Swahn skriver växelvis om de mest osannolika människoöden och om hur ett lokalsamhälle sluter upp för att bemöta chockvågorna från Syrien och Afghanistan.

Min åsikt:
Intressant & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera