Nummer: 8905
Titel: Goodbye, Bukarest
Författare: Astrid Seeberger
Förlag: Weyler
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7681-075-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Fastlandet syns inte, bara dimma, som om Ön har drivit bort.

Om boken:
Kriget är slut, en ung kvinna från de gamla tyska områdena borta vid Östersjön har under flykten västerut skilts från sin familj och hamnat i södra Tyskland. Hon gifter sig, får en dotter, Astrid, och snart också kontakt med resten av den skingrade familjen. Utom med den älskade brodern Bruno, pilot under kriget, nu helt försvunnen. Död?

Det blir Astrids uppgift att som vuxen och väletablerad läkare i Sverige fortsätta sökandet efter morbrodern. Det för henne till Bukarest och till en berättelse om Bruno som med all sin osannolika dramatik gestaltar ett europeiskt flyktingöde.

Min åsikt:
Gripande, fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone