Nummer: 9043
Titel: Seiobo där nere
Originalets titel: Seiobo járt odalent
Författare: László Krasznahorkai
Översättare: Daniel Gustafsson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2008/2017
ISBN: 978-91-1-307305-7
Betyg: 2 av 5

Bokens första mening:
Runt omkring är allt i rörelse, som om en enda underström från ett oändligt avstånd och trots alla otänkbara hinder lyckats föra med sig det herakleitiska budskapet ända hit, för det rör sig, det flödar, vattnet kommer och det forsar, vinden börjar fläkta likt silke…(meningen fortsätter)

Om boken:
En forntida Buddha restaureras, en skådespelare repeterar, en barockmusikkännare undervisar några gamla bybor, turister tränger sig för nära ett hemligt skrin. Alla ingår de på ett märkligt sätt i berättelsen om den japanska gudinnan Seiobo. Här möter vi henne bland vanliga dödliga i deras eviga och fruktlösa strävan efter fullkomlighet.

Min åsikt:
Intressant men svårläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone