Nummer: 8822
Titel: Bland skägg och släthyade
Författare: Peter M Eronson
Förlag: Stevali skön
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-85701-85-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Peter M Eronson!

Bokens första mening:
Som skäggig i Göteborg har det utan tvekan blivit värre, vad folk än säger.

Om boken:
Det som ingen trodde skulle hända har hänt. I Göteborg har De Släthyades Parti (DSP) vunnit i kommunvalet och skapat sig en egen majoritet. Deras policy är glasklar alla skägg måste bort. De som inte rakar sig kommer att bli straffade

Nils och Matilda är båda mycket kritiska till förslaget och Nils väljer att behålla sitt skägg. Ett tjugotal andra skägg och skäggsympatisörer följer samma linje. En natt blir de överrumplade i hemmet och förda till en lokal där de blir inlåsta i mörkret under en månad. När de kommer ut har mycket förändrats i staden. Lokalen de har blivit inlåsta i är Allégården i Haga där hela stadsdelen har blivit inmurad av en flera meter hög stenmur. Och vad är det som tronar på Rambergets topp? En byggnad helt i glas som bär formen av en rakhyvel.

Mitt i all denna misär hittar Nils en sliten gammal bok titulerad Skägget. Den förtäljer historien om en man i 30-årsåldern som över en natt får ett skägg som inte tycks sluta växa. Mannens svärfar István blir alldeles begeistrad över detta och tar med sin svärson till Ungern för att visa upp honom för släkt och vänner. Vad István inte vet är att det har blossat upp en konflikt i den ungerska byn, mellan skäggiga och släthyade.

Min åsikt:
Underhållande, fängslande & skruvad!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone