Hopp av Rebecca Solnit

Nummer: 8828
Titel: Hopp
Originalets titel: Hope in the dark
Författare: Rebecca Solnit
Översättare: Helena Hansson
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2004/2017
ISBN: 978-91-7037-999-4
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Ordfront!

Bokens första mening:
Den 18 januari 1915, när första världskriget hade pågått i ett halvår och hela Europa skakade av allt dödande och döende, skrev Virginia Woolf i sin dagbok: ”Framtiden är mörk, och det är på det hela taget det bästa en framtid kan vara.”

Om boken:
I Hopp fångar Rebecca Solnit de senaste 50 årens historia av aktivism och samhällelig förändring, från Berlinmurens fall till de världsomfattande demonstrationstågen mot kriget i Irak. Genom att lyssna till några av de senaste århundradets största tänkare, så som Woolf, Gandhi, Borges, Benjamin och Havel, formulerar Solnit en tidlös vision kring politisk förändring. För att orka fortsätta kämpa, menar Solnit, måste vi erkänna de enorma framsteg som gjorts tack vare enskilda personers engagemang, men också lära oss leva med att framtiden är osäker och att de direkta följderna av vårt handlande inte alltid är uppenbara. Hopp kräver handling och handling hopp och nu behövs denna samverkan mer än någonsin.

Min åsikt:
Tänkvärd, insiktsfull & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera