Du och jag mot världen av Zulmir Becevic

Nummer:9031
Titel: Du och jag mot världen
Författare: Zulmir Becevic
Förlag: Novellix
Utgivningsår: 2010/2016
ISBN: 978-91-7589-154-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Du stirrar på den avstängda teven.

Om boken:
Du hade bestämt dig för att plugga svenska hårdare än hårt för att inom en snar framtid bli färdig med brevet som du redan första dagen hade börjat skriva till Sveriges president. Du tänkte att ”Hej mister president” behövde kompletteras med information om pappa och dig, och om varför mamma och du hade kommit till Sverige, och kanske ett personligt löfte till presidenten om högsta betyg i alla ämnen. Det enda han behövde göra i utbyte var att få pappa att komma till dig. 

Det är sommar och han tänker att han ska skriva ett brev till Sveriges president och utlova högsta betyg i alla ämnen, bara hans pappa får komma hit. Men önskan om att vara till lags byts snart mot känslan av utanförskap.För inte så länge sedan var han bäst på fotboll och hade en tjej som han svurit trohet, men i det nya landet verkar inget han gör passa in. Och varför förstår inte omgivningen att det mörker han bär på inte kan suddas ut?

Min åsikt:
Gripande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar