Sjörök av Camilla Sten & Viveca Sten

Nummer: 8888
Titel: Sjörök
Författare: Camilla & Viveca Sten
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-638-9633-0
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Han var så blöt och kall och hade inte ätit på flera dagar.

Om boken:Det är mars och en tung, oförsonlig dimma vilar över havet. Enligt de äldre på öarna är tjockan, som dimman kallas i skärgården, ett förebud om att hemska saker snart ska hända. Men vad är orsaken? Är det ett naturfenomen eller en konsekvens av miljöförstöringen? Eller handlar det om något långt farligare?

Tuva verkar vara den enda som inser att tjockan hänger samman med att en varelse från det förgångna. En varelse som har väckts från sin dvala och nu är rasande på människorna och förbereder sin hämnd.

Den enda som kan försöka stoppa den annalkande katastrofen är Tuva. Men hur ska hon orka, när hennes mamma inte vill kännas vid hennes sanna natur, när pappa mest dricker öl och tycker synd om sig själv och Rasmus – hennes allra bästa vän – plötsligt sviker henne?

Sjörök är andra boken i serien Havsfolket.
Del 1 är Djupgraven.

Min åsikt:
Spännande, läskig & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Sjörök av Camilla Sten & Viveca Sten“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Djupgraven (del 1) och Sjörök (del […]

Lämna ett svar