Mörkermännen av Jens Henrik Jensen

Nummer: 8941
Titel: Mörkermännen
Originalets titel: De mørke mænd
Författare: Jens Henrik Jensen
Översättare: Leif Jacobsen
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2014/2017
ISBN: 978-91-88647-01-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Fet och dryg satt råttan i månskivans utkant.

Om boken:
Krigsveteranen Niels Oxen har flyttat från Köpenhamn. Nu bor och arbetar han under rumänsk identitet vid en avlägsen fiskodling på Jylland. Dold från omvärlden försöker han hantera sina minnen och trauman medan han lever i ständig beredskap. För han har en hemlighet som håller honom vid liv men som också kan döda honom.

När en museichef mördas utlöses en lavin av våldsamma händelser, som även involverar Danmarks justitieminister. Några få skymtar en koppling till Oxen. En av dem är hans gamla partner, Margrethe Franck från Polisens underrättelsetjänst. Hon har letat förgäves efter Oxen i mer än ett år. När hon slutligen finner honom, förseglar hon hans öde. Och så bryter helvetet lös…

Mörkermännen är andra boken i Oxen-serien.
Första boken är De hängda hundarna.

Min åsikt:
Spännande, stark & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar