Hellre vara djävulen av Ian Rankin

Nummer: 8975
Titel: Hellre vara djävulen
Originalets titel: Rather be the Devil
Författare: Ian Rankin
Översättare: David Nessle
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-7701-817-9
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Rebus lade ner kniven och gaffeln på den tomma tallriken, lutade sig bakåt i stolen och såg på de andra restauranggästerna.

Om boken:
När han motvilligt dragit sig tillbaka från yrkeslivet har John Rebus samtidigt gett upp de flesta av sina dåliga vanor. Det är bara en han inte lyckats bli av med: han kan fortfarande inte släppa ett olöst fall.
Men när Rebus börjar utforska händelserna bakom mordet på en glamourös kvinna på ett lyxhotell många år tidigare, vaknar det förflutna till liv igen med förnyad kraft. Rebus återser två gamla bekanta som är involverade i en utredning kring den brutala misshandeln av en maffiaboss. Och snart dyker ytterligare ett lik upp…
När Rebus börjar länka samman det förflutnas mysterier med nuets, upptäcker han att han inte är ensam om att vilja veta vad som hände i det där hotellrummet för fyrtio år sedan. Och att det finns någon som är beredd att göra allt för att brottet ska förbli olöst.

Hellre vara djävulen är tjugoförsta boken om John Rebus.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar