De saknade av Thomas Rydahl

Nummer: 8908
Titel: De saknade
Originalets titel: De savnede
Författare: Thomas Rydahl
Översättare: Helena Stedman
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2016/2017
ISBN: 978-91-7629-529-8
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
De kallar honom Getmannen.

Om boken:
Solen skiner på semesterön Fuerteventura och eremiten Erhard Jörgensen lever ett lugnt liv och pysslar om sina getter. Han kan inte längre köra taxi eller spela piano, så han försörjer sig genom att hitta bortsprungna hundar och stulna mopeder. Men för att fly ensamheten tar han ett jobb som ingen annan vill ha, och riskerar då allt.

Kontinenten Afrika kämpar med ekonomisk instabilitet och tusentals flyktingar försöker ta sig till Europa, många genom Fuerteventura. Samtidigt anländer ett tv-team till öns lilla flygplats för att spela in ett avsnitt av reality-serien De saknade, med målet att hitta den kända Les pappa. Men hon vill hellre hitta sin far död än levande, och Erhard vill inte bli hittad överhuvudtaget. Le är dessutom en opålitlig kvinna med en förkärlek för piller, och en vana att få som hon vill.

Ännu en gång finner Erhard sig intrasslad i ett mystiskt fall där han tar sig vatten över huvudet för att finna sanningen.

De saknade är en fristående fortsättning på Eremiten.

Min åsikt:
Grymt spännande, stark & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar