Hopp: Doaas flykt till Sverige av Melissa Fleming

Nummer: 9037
Titel: Hopp: Doaas flykt till Sverige
Originalets titel: A hope more powerful than the sea
Författare: Melissa Fleming
Översättare: Alice E. Olsson
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-88647-13-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Andra gången Doaa var nära att drunkna drev hon vind för våg mitt ute på ett fientligt hav som just slukat mannen hon älskade.

Om boken:
Doaa Al Zamel och hennes familj lämnar det krigsdrabbade Syrien för Egypten. Men även där blir det politiskt instabilt och allt farligare att vistas. Hon möter och förälskar sig i Bassem, en före detta frihetskämpe, och tillsammans bestämmer de sig för att lämna de trakasserier de möter i Egypten att fly till Europa. Doaa och Bassem blir två av de tusentals flyktingar som gör den livsfarliga resan över Medelhavet på överfulla och nedgångna båtar.

Efter fyra dagar till havs sänks deras båt av en annan, fylld med arga män som hotar och skriker förolämpningar. Basseem drunknar. Utan land i sikte, knappt simkunnig och omgiven av uppsvällda lik håller sig Doaa flytande med en simring runt midjan, medan två små flickor klamrar sig fast vid hennes hals. Doaa måste överleva för dem. Hon får inte förlora styrka. Hon får inte förlora hoppet.

Melissa Fleming beskriver Doaa Al Zamels skakande resa, från krigets Syrien till Sverige.

Min åsikt:
Stark, gripande & viktig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar