Ärr av Audur Ava Ólafsdóttir

Nummer: 8981
Titel: Ärr
Originalets titel: ÖR
Författare: Audur Ava Ólafsdóttir
Översättare: Arvid Nordh
Förlag: Weyler
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7681-094-1
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Jag vet att jag inte ser klok ut naken, men jag tar ändå av mig kläderna.

Om boken:
Jónas är 49 år, islänning, frånskild, besatt av att reparera saker, och det är länge sedan han kände en kvinnas kropp nära sin egen. Han har tappat lusten att leva, frågan är bara hur han ska göra. Han besöker sin gamla mor, som glömmer besöket fem minuter senare. Han försöker låna ett gevär av sin gode vän Svanur som bara vill tala om annat.

För att hans enda dotter Gudrun inte ska behöva ta hand om hans döda kropp, reser han utomlands, till ett land utan namn, och tar in på Hotel Silence. Han ger sig själv sju dagar att lyckas, skapelsen baklänges liksom. Under tiden upptäcker han saker han inte visste om både sina egna, och andras, ärr.

Min åsikt:
Gripande, stark & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera