Vampyrist av Cecilia Fredriksson

Nummer: 8931
Titel: Vampyrist – en bok om riktiga vampyrer
Författare: Cecilia Fredriksson
Förlag: Makaber
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7773-396-6
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Cecilia Fredriksson!

Bokens första mening:
Dagens bild av vampyren som förhållandevis modern och människolik härstammar från 1800-talets populärkultur.

Om boken:
Vampyrer på film porträtteras ofta som nattaktiva varelser som helst spenderar dagen instängd i likkistans betryggande mörker. Men hur väl stämmer denna bild överens med vampyrister och hur vet man att någon är en? Kanske finns det skäl till misstanke om personen i fråga ständigt bär solglasögon, lätt blir solbränd och ser oförskämt ung ut för sin ålder? Den här boken kommer att utmana din syn på vampyrer och deras eventuella existens i vår värld.

Författaren kommer att guida dig genom olika definitioner på vad en riktig vampyr egentligen är och hur det kommer sig att de säger sig finnas bland oss. Boken tar även upp autentiska våldsbrott, sjukdomar, forskning och religiösa samfund – allt du någonsin har velat veta om vampyrer!

Min åsikt:
Fascinerande, intressant & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris, Bokon & Dito.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar