Tro av Gunborg Sahlin

Nummer: 8933
Titel: Tro
Författare: Gunborg Sahlin
Förlag: Drömmars
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-977559-2-4
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Gunborg Sahlin!

Bokens första mening:
Tack för att du kom!

Om boken:
Trettonåriga Linnea Jansson drunknar i brunnen utanför sina föräldrars hus. Om det är självförvållat eller en olyckshändelse vet ingen, men det ryktas att hon inte fått frid utan fortsätter gå omkring här i livet. Det är bara spekulationer förstås, för den enda som verkligen kan se och höra henne är lilla Rakel, fem år.
Rakel bor hos sin mamma som ständigt drömmer sig till filmens värld. Hennes pappa arbetar heltid på Rockwool i Skövde och är sällan hemma. Då mamman lämnar familjen anser barnavårdsnämnden att Rakel inte längre kan bo kvar hos sin pappa utan måste omhändertas.
Hon placeras därför på barnhem och blir vän med en mörk flicka från Afrika som heter Altena. Men husmor särar på dem av principiella skäl och för att hon kan. Linnea Jansson däremot kommer husmor inte åt.
För att klara av livet flyr Rakel ofta in i böckernas fantasifulla värld. Där finns romantiken, vacker, rättvis och lovande. Något för en sökande flicka att tro på.
När Rakel inser att det hon hållit heligt och alltid trott på inte överensstämmer med verkligheten, går hon och Linnea Jansson från brunnen till en slutgiltig och blodig uppgörelse.

Min åsikt:
Gripande, underhållande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Bokon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar