Sköldpaddor hela vägen ner av John Green

Nummer: 8942
Titel: Sköldpaddor hela vägen ner
Originalets titel: Turtles All the Way Down
Författare: John Green
Översättare: Carina Jansson
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-638-9947-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
När jag först insåg att jag kunde vara påhittad tillbringade jag mina dagar på en statligt finansierad institution i norra Indianapolis vid namn White River High School, där jag förväntades äta lunch under en viss tidsperiod – mellan 12.37 och 13.14 – som fastställts av krafter så mycket större än jag själv att jag inte ens förmådde försöka identifiera dem.

Om boken:
Aza Holmes är egentligen inte så intresserad av att ge sig in i jakten på Russell Pickett, den försvunne multimiljardären som jagas av FBI. Men 100 000 dollar i belöning gör att Daisy – hennes bästa, enda och fullständigt orädda vän – har andra planer. ”Krossa hjärtan, Holmesy, inte drömmar” är Daisys mantra.

Tillsammans navigerar de båda det korta avståndet över floden och det avgrundsdjup som skiljer dem från Picketts lyxiga egendom.

I det gigantiska huset bor nu bara Picketts söner, Davis och Noah. Davis som Aza kände när de var små. Davis som aldrig kan lita på att någon gillar honom för den han är eller om det är pappas pengar som lockar.

Men med Aza kan han vara lugn. Hon bryr sig inte om belöningen och hennes tvångstankar upptar det mesta av henns tankar. De snurrar i en allt snabbare spiral som inte går att bryta eller styra. Alla bakterier som finns, alla sätt som de kan komma in i kroppen och hur man kan dö av dem. Alla bakterier som finns i en människas saliv, som byter mun vid en kyss…

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Sköldpaddor hela vägen ner av John Green“

  1. Den här är jag nyfiken på. Har gillat allt jag läst av John Green hittills.

Lämna ett svar