Julia finns inte av Eva Salqvist

Nummer: 8989
Titel: Julia finns inte
Författare: Eva Salqvist
Förlag: Idus
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-7577-619-4
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Idus förlag!

Bokens första mening:
Regnet landar mjukt på deras huvuden.

Om boken:
Julia är mörkhårig och fantasifull. Hon gillar fotboll och skräckfilmer. Vissa påstår att hon är en tjej. Julia själv tycker inte att det är viktigt, även om hon känner sig mer som en kille. Men alla andra verkar tycka att det är viktigt. Killarna i klassen låter henne inte vara ifred. Julia försöker göra sig osynlig. Hon skäms för sig själv och sin kropp. En dag slutar hon att skämmas. Det är Fiona som får henne att våga vara sig själv, att vara den Julia hon alltid varit.

Det här är en bok om könsdysfori – om känslan av att vara född i fel kön. Det är också en bok som ifrågasätter vad ett kön är. Vad innebär det att vara pojke respektive flicka? Vem är det som bestämmer vilka normer som ska råda i samhället?

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Stark, gripande & vacker!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera