Öster om sol, väster om måne – en roman om John Bauer av Jakob Ringbom

Nummer: 9151
Titel: Öster om sol, väster om måne – en roman om John Bauer
Författare: Jakob Ringbom
Förlag: Sjösala
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-87193-29-3
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Den stormpiskade Vättern slog över vågbrytaren och regnade ner över kanalångaren Per Brahe som mödosamt sökte sig längre in i hamnen i Gränna.

Om boken:
Hösten 1918 slits den framgångsrike konstnären John Bauer nästan itu. Om några veckor ska flyttlasset gå från Småland till Stockholm. Hans äktenskap håller på att gå förlorat, och det tidigare så självsäkra konstnärskapet är nu förvirrat och utan riktning. John har lämnat skogens sagovärld bakom sig, men ändå är det ut i skogen hans pinade själ tvingar honom. Allt djupare in i den tränger han, på jakt efter något som ska bota den svarta, tjutande orkanen som rasar inuti. Och längst in, i det mörkaste av allt, finner John något som lovar honom svar.

Öster om sol, väster om måne är historien om John Bauers liv, men också om Esther Ellquists. Det är en berättelse om kärlek, galenskap och ondska. Om att vara fjättrad i sin egen tid, för alltid fångad i en längtan som när som helst kan förinta allt.

Min åsikt:
Fängslande, gripande & intressant!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera