Innan snön faller av Helena Kubicek Boye

Nummer: 9084
Titel: Innan snön faller
Författare: Helena Kubicek Boye
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-76298-09-1
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
De två männen befann sig för ett ögonblick i en sammanflätad position likt en staty om den sista uppgörelsen i en lummig park i en huvudstad i Mellaneuropa.

Om boken:
Höstens mörker sänker sig över den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Säter. Bakom byggnadernas vackra fasader sitter de brottslingar som bedöms vara för sjuka för att kunna avtjäna sitt straff i vanligt fängelse. Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga har fått en tjänst vid kliniken i Säter, och lämnar med glädje Stockholmslivet bakom sig.

Annas glädje försvinner snabbt då hon nås av hotfulla meddelanden. Kort därefter hittas en patient död, och driven av sin nyfikenhet ger sig Anna ut på en jakt som leder henne bakåt i tiden, då gränsen för sjukt och friskt styrdes av kön och social tillhörighet. Hoten mot Anna blir allt allvarligare och det är tydligt att någon inte vill att hon ska gräva djupare. Vem kan Anna egentligen lita på? Och kommer hon någonsin att få reda på sanningen om vad som försiggår på Säter?

Innan snön faller är första boken om Anna Varga.

Min åsikt:
En läskig, stark & fantastisk debut!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Innan snön faller av Helena Kubicek Boye“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Innan snön faller (del […]

Lämna ett svar