Storbondens pipa av Göran Magnusson

Nummer:
Titel: Storbondens pipa
Författare: Göran Magnusson
Förlag: Hoi
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7697-056-0
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Göran Magnusson!

Bokens första mening:
Erik Hammarström hade egentligen ingen anledning att vara orolig.

Om boken:
För Erik Hammarström är livet på gården Källetorp i Småland precis som andra moderna lantbrukares i byn. Erik, frånskild och före detta tjänsteman vid Jordbruksverket, lever nu ett lugnt liv på landet med sin katt och med grisarna i stallet. Men ensamheten gör sig ofta påmind och har satt sina spår.

En dag öppnar Erik postlådan och finner ett vykort från Lillemor, hans före detta fru som lämnade honom för RG, den spännande och framgångsrike arvtagaren till godset Ekeberga i byn. Efter en tid i Brasilien har Lillemor kommit till insikt om vilket egoistiskt liv hon lever. Hon inser att det som skulle ge hennes liv betydelse är en familj, och bestämmer sig för att adoptera. Men hon behöver Eriks hjälp för att uppnå sitt mål.

Det är här bland dammiga stallboxar och moränjordar som Eriks dilemman staplar sig och besluten ska tas. Kan man återförenas med sin frånskilda hustru, och hur stark är längtan efter att äntligen bilda en familj, när den ställs mot åtrån?

Storbondens pipa är den, fristående, andra boken om Erik Hammarström, där första är Den danska älskarinnan.

Min åsikt:
Fängslande, gripande & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar